radiator nob

Radiátor típusok és vásárlás

A magyar háztartásokban néhány kivétellel mindenhol szükség van radiátorokra a fűtés biztosításához. Ezekből a fűtőeszközökből is széles választék áll rendelkezésre, azonban mielőtt belevetnénk magunkat a vásárlásba, érdemes tájékozódnunk és tisztában lennünk azzal, milyen kínálatból választhatunk és abból mi a számunkra legmegfelelőbb választás. Áruházunkban három nagy típusból választhat: különböző acéllemez radiátorok, alumínium radiátorok és törölközőszárító radiátorok állnak rendelkezésére.

Régi radiátor

Acéllemez radiátor

Ebben a kategóriában négy csoport készülékei között váltogathat, melyek a következők: Silver radiátor, Dunaferr radiátor, Sanica radiátor és Dunaterm radiátor. A Silver radiátorok kiváló minőségű acéllemezekből készülnek, melyek ideális vastagságuk és sűrű bordázottságuk miatt nagyon magas hőteljesítménnyel üzemeltethetők.

Egyébként minden acéllemez radiátor ugyanazon technológián alapul, mindegyik lapradiátor, a különböző típusok közti különbségek a lemezek vastagságában, illetve annak minőségében vagy festésében mutatkoznak meg legtöbbször. Minden esetben porszórással festik be őket, oldószer használata nélkül és nyomáspróbának vetik alá a készülékeket az előállítás során. Biztonsági szempontokat figyelembe véve a gyártók ügyelnek arra, hogy ne legyenek éles sarkok vagy balesetveszélyes kiálló alkatrészek a radiátorokon. Mindegyik készülék védőcsomagolást kap, ami akár a próbafűtés ideje alatt is rajta maradhat, egészen addig, míg egészen bizonyossá válik: ez a radiátor fogja fűteni az adott helyiséget. Az acéllemez radiátorok tartósságát mutatja, hogy általában 10-12 évig tart a garanciájuk.

A Dunaferr márkájú acéllemez radiátorok magyar gyártmányúak, 10 évig garanciálisak és nagy méretválasztékban elérhetők. A Sanica típusokra 12 év jótállás jár, ezek esetében a hőleadók közvetlenül a vízáramra vannak kötve, így biztosítva a magas hatásfokot. A Dunaterm radiátorok szintén minőségi alapanyagokból készülnek és 10 évig jót áll értük a gyártó. Akármelyik megoldás mellett is dönt, a Ventil.hu webáruházában ezek mind megvásárolhatóak.

Radiátor különböző méretben

Alumínium radiátor

Az alumíniumból előállított radiátorok kisebbek és esztétikusabbak acéllemez társaiknál, elsősorban panellakésokban népszerűek, hiszen kevés helyet foglalnak. Áruházunkban két márka, a Romantik és a Viking alumínium radiátorok közül választhatnak vásárolóink. A radiátorokhoz ugyanitt meg lehet venni a beszerelésükhöz szükséges alkatrészeket is, ezzel két legyet ütve egy csapásra. Az alumínium radiátorok beszerelése egyszerű, szakember segítsége nélkül is megoldható. A Romantik alumínium radiátorok kedvező áron és különböző színekben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a lakásával leginkább harmonizálót. Viking alumínium radiátor szintén alacsony árakkal és jó minőséggel rendelkeznek, hatékony hőleadással és esztétikus megjelenéssel biztosítják otthonunk melegét.

Törölközőszárító radiátor

A hat különböző gyártó által előállított törölközőszárító radiátorok, melyek áruházunkban kaphatók, az egyre kisebb belső terek fűtésének kérdésére adott válaszként jöttek létre. Működési elvük ugyanaz, mint a többi radiátoré, elsősorban konyhák, WC-k és fürdőszobák fűtésére használják őket. Kialakításuknak köszönhetően egyszerre fűtenek és tartják szárazon a törölközőket a fürdőszobában. Íves vagy egyenes kialakításban, króm színben vagy fehér színben érhetők el a törölközőszárító radiátorok. Mivel falra szerelhetőek, így bármilyen kicsi fürőszobában praktikus megoldást jelentenek, valamint a fűtési szezonon kívül, külön is üzemeltethetőek.

Lipovica_radiator_(1)

Online radiátor vásárlás

Sokan idegenkednek az online vásárlástól, pedig napjainkra már igazán megszokott része a mindennapoknak, hogy bizonyos termékeket akár tengeren túlról a világhálón rendelünk be. A radiátor szintén egy olyan termék, amit nem feltétlenül kell felpróbálni és a frissessége megállapításában cseppet sem segít, ha ott állunk mellette. A gyártási év alapján kell okoskodnunk így is úgy is.

Otthonról viszont az árakat és a technikai paramétereket sokkal nyugodtabb körülmények közt tudjuk összehasonlítani. Ha valami nem világos, itthonról önnyedén utána tudunk járni, rákeresni. Nem szükséges egy bolt nyitvatartási idejéhez igazodnunk sem, akkor állunk neki, amikor kedvünk tartja. Van lehetőségünk kimérni a hejét, nyugodtan egbeszélni egymás közt.

Az online vásárlás másik nagy előnye a kínálat. Mivel nem korlátozza egy fizikai kiállítótér a termékkínálatot, sokkal több típusú készüléket tudnak megtekinteni – ez főként a dizájner típusú készülékeknél előny – illetve a gyakran vásárolt berendezéseknél viszont az árak is gyakran gazdaságosabbak. A garanciát a gyártó adja, így az ugyanúgy érvényes. Szakmai tanácsokat szívesen adnak a képzett kollegák, és örömmel szerveznek szakembert, aki vállalja a beszerelés, beüzemelés feladatát.

Aki pedig változatlanul szeretné fizikai valójában megtekinteni a termékeket, ellátogathat a hozzá legközelebbi kiállító térbe.