Radiátor típusok és vásárlás

A magyar háztartásokban néhány kivétellel mindenhol szükség van radiátorokra a fűtés biztosításához. Ezekből a fűtőeszközökből is széles választék áll rendelkezésre, azonban mielőtt belevetnénk magunkat a vásárlásba, érdemes tájékozódnunk és tisztában lennünk azzal, milyen kínálatból választhatunk és abból mi a számunkra legmegfelelőbb választás. Áruházunkban három nagy típusból választhat: különböző acéllemez radiátorok, alumínium radiátorok és törölközőszárító radiátorok állnak rendelkezésére, ráadásul nálunk a legjobbak a radiátor árak.

Régi radiátor

Acéllemez radiátor

Ebben a kategóriában négy csoport készülékei között váltogathat, melyek a következők: Silver radiátor, Dunaferr radiátor, Sanica radiátor és Dunaterm radiátor. A Silver radiátorok kiváló minőségű acéllemezekből készülnek, melyek ideális vastagságuk és sűrű bordázottságuk miatt nagyon magas hőteljesítménnyel üzemeltethetők. A Ventil-Team webáruházában ezek mind megvásárolhatóak.

Egyébként minden acéllemez radiátor ugyanazon technológián alapul, mindegyik lapradiátor, a különböző típusok közti különbségek a lemezek vastagságában, illetve annak minőségében vagy festésében mutatkoznak meg legtöbbször. Minden esetben porszórással festik be őket, oldószer használata nélkül és nyomáspróbának vetik alá a készülékeket az előállítás során. Biztonsági szempontokat figyelembe véve a gyártók ügyelnek arra, hogy ne legyenek éles sarkok vagy balesetveszélyes kiálló alkatrészek a radiátorokon. Mindegyik készülék védőcsomagolást kap, ami akár a próbafűtés ideje alatt is rajta maradhat, egészen addig, míg egészen bizonyossá válik: ez a radiátor fogja fűteni az adott helyiséget. Az acéllemez radiátorok tartósságát mutatja, hogy általában 10-12 évig tart a garanciájuk.

A Dunaferr márkájú acéllemez radiátorok magyar gyártmányúak, 10 évig garanciálisak és nagy méretválasztékban elérhetők. A Sanica típusokra 12 év jótállás jár, ezek esetében a hőleadók közvetlenül a vízáramra vannak kötve, így biztosítva a magas hatásfokot. A Dunaterm radiátorok szintén minőségi alapanyagokból készülnek és 10 évig jót áll értük a gyártó.

Radiátor különböző méretben

Alumínium radiátor

Az alumíniumból előállított radiátorok kisebbek és esztétikusabbak acéllemez társaiknál, elsősorban panellakésokban népszerűek, hiszen kevés helyet foglalnak. Áruházunkban két márka, a Romantik és a Viking alumínium radiátorok közül választhatnak vásárolóink. A radiátorokhoz ugyanitt meg lehet venni a beszerelésükhöz szükséges alkatrészeket is, ezzel két legyet ütve egy csapásra. Az alumínium radiátorok beszerelése egyszerű, szakember segítsége nélkül is megoldható. A Romantik alumínium radiátorok kedvező áron és különböző színekben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a lakásával leginkább harmonizálót. Viking alumínium radiátor szintén alacsony árakkal és jó minőséggel rendelkeznek, hatékony hőleadással és esztétikus megjelenéssel biztosítják otthonunk melegét.

 

Törölközőszárító radiátor

A hat különböző gyártó által előállított törölközőszárító radiátorok, melyek áruházunkban kaphatók, az egyre kisebb belső terek fűtésének kérdésére adott válaszként jöttek létre. Működési elvük ugyanaz, mint a többi radiátoré, elsősorban konyhák, WC-k és fürdőszobák fűtésére használják őket. Kialakításuknak köszönhetően egyszerre fűtenek és tartják szárazon a törölközőket a fürdőszobában. Íves vagy egyenes kialakításban, króm színben vagy fehér színben érhetők el a törölközőszárító radiátorok. Mivel falra szerelhetőek, így bármilyen kicsi fürőszobában praktikus megoldást jelentenek, valamint a fűtési szezonon kívül, külön is üzemeltethetőek.