Kisállat kozmetika és a KATA adózás

Kata vállalkozás

A szomszédommal már hónapok óta tervezgetünk egy közös kata vállalkozás elindításáról, ami nem lenne más, mint egy házhoz érkező, mobil kisállat kozmetika és fürdetés szolgáltatás. Ennek az oka, hogy ma gyakorlatilag nincsen ilyen komplex szolgáltatást nyújtó cég, akik vannak azok is inkább csak egyikre vagy éppen a másikra összpontosítanak.

Kata vállalkozás kutya-macska kozmetikusoknak

Éppen ezért a beszélgetéseink során felmértük, hogy kik is vannak a piacon, és milyen áron dolgoznak. Ezt követően pedig külföldi – természetesen elsősorban amerikai oldalakon – elkezdtem átnézni, hogy mennyire profin lehet ezt csinálni, milyen eszközök és kellékek, jármű kell hozzá. Mert ahhoz, hogy ez a kata vállalkozás sikeres legyen mindent a lehető legnagyobb maximalizmussal és tökéletességgel kell csinálnunk, különben semmi értelme nem lenne az egésznek.

Kata vállalkozás szabályai

Mielőtt elindítottuk a céget, természetesen ki kellett okosítanunk magunkat az adózási törvényekből, rendelkezésekből és arról, hogy egy kata vállalkozás milyen szabályoknak kell, hogy megfeleljen. Erre persze fel lehetett volna fogadni egy könyvelőt is, azonban mi inkább magunktól szerettük volna ennek a feladatát is megoldani, mert ebben hiszünk. Így némi keresgélés után felfedeztük a katasleszek.hu weboldal, ahol több részes videó oktató programot lehet, regisztráció és előfizetés után letölteni, amiből könnyedén meg lehet tanulni nemcsak az alapokat, hanem minden trükköt és „kiskaput”.

Ennek én lettem a felelőse, mert a kata vállalkozás sikeréhez ezzel is próbáltam hozzájárulni. Azt követően, hogy végignéztem a videókat és megtanultam a leckét, elmentem egy könyvelő ismerősömhöz, hogy együtt nézzük végig, amit tanultam, annak a helyességét, és hogy én mennyire tanultam meg jól az anyagot. Azt mondta, hogy gyakorlatilag akár hozzá is elmehetnék dolgozni hiszen a kata vállalkozás rendelkezéseiről mindent tudok és szentül meg van róla győződve, hogy ez már ki van pipálva a listánkon. Innentől már csak az üzletre kell koncentrálnunk.

Egy amerikai oldalon találtunk egy olyan komplex buszt, amelyben egyszerre három kutyával illetve macskával lehet foglalkozni kényelmesen, anélkül, hogy útban lenne az egyik állás a másiknak. Megkérik ennek a járműnek az árát, de valójában annyira tökéletes állapotban van, és még annyira nem ismerik ezt Európában, hogy azonnal meg is rendeltük. Ez lesz a kata vállalkozás alapköve, amellyel meg fogjuk hódítani, terveink szerint nemcsak Magyarországot, hanem Közép- és kelet Európát is, miután egy franchise hálózatot tervezünk létrehozni.

Ebben felkértünk egy nemzetközi szakértőt, aki számos sikeres hálózat elindításában vett már részt, és minden fórumon őt javasolták erre a célra. Felvettük vele a kapcsolatot, átbeszéltük az adózási és egyéb pénzügyi feltételeket és szabályokat, amire figyelni kell majd és belevágtunk a sikeres vállalkozásunkba.